Официален сайт на Младежко Движение за Права и Свободи

Switch to desktop

Актуални новини

Представител на Младежко ДПС участва в Регионална лидерска академия за жени от Югоизточна Европа

PPP 4440

В периода 03.11-06.11.2016 г., в Блед, Словения се проведе Регионална лидерска академия за жени от Югоизточна Европа на тема: „Жени и избори”. Основната цел на събитието беше да се споделят добри практики от региона, относно участието на жени в политиката и издигането им като кандидати на избираеми позиции по време на избори.

Младежко ДПС бе представлявано от Гюлфие Арнаудова – член на ЦОС на Младежко ДПС, която взе участие в 2 от панелите през втория ден от Академията.

В първият панел беше представена организационната структура на ДПС, как се структурат листите по време на избори и ролята на Женските дружества в партийния живот. 

Вторият панел представляваше сравнение на броя жени, избрани за народни представители на последните два цикъла парламентарни избори, като специално внимание бе отделено и на европейските, където се посочи, че в момента 50% от евродепутатите ни са жени.

Третият ден представляваше уъркшопове, където представителите на всяка страна представиха техните модели на правене на избори и на водене на политически кампании. Всеки от участниците трябваше да изработи свое лично послание по време на избори, с което да убеди хората да гласуват за него. 

Български Сигурни ли сте, че искате да преминете към Пълната версия на сайта?