Официален сайт на Младежко Движение за Права и Свободи

Switch to desktop

Актуални новини

Конгрес на LYMEC се проведе в Талин, Естония

15045423 10208945983779632 2132878598 o

В периода 11.11-13.11.2016 г., в Талин, Естония се проведе Есенния конгрес на LYMEC (Европейска либерална младеж).

В Конгреса взеха участие повече от 170 души от различните организации-членки на Европейската либерална младеж, които обсъждаха и приемаха резолюции, приеха 3 нови организации-членки от Северна Ирландия, Косово, Словения и 1 организация като асоцииран член – „Бъдеща младеж” от Украйна.

Младежко ДПС бе представлявано от Гюлфие Арнаудова и Мюмюн Мюмюн – членове на ЦОС на Младежко ДПС и Антоанета Асенова – член на Младежко ДПС.

Първият ден започна със семинар на тема „Дигитален свят и живот в интернет”, който бе разделен на два тематични панела. В първият панел се дискутираше ролята на интернет и дигиталното образование. Вторият панел бе воден от експерт в областта на киберсигурността и кибертероризма.

Вторият ден представляваше самия Конгрес, на който се обсъдиха и приеха 7 резолюции. Освен това Гюлфие Арнаудова бе избрана за член на Комитета по дисциплина и арбитраж, заедно с още 4 души от различни организации-членки.

Гост на конгреса през втория ден беше вече бивш министър-председател на Естония от либерланата Реформистка партия, който говори за реформите, които са направили, в това число и е-правителството.

Гости на Конгреса бяха и почти всички президенти на Лаймек през четиридесетгодишната му история като организация, както и Даниел Кадик – директор на фондация „Фридрих Науман” за Югоизточна Европа. 

Български Сигурни ли сте, че искате да преминете към Пълната версия на сайта?