Официален сайт на Младежко Движение за Права и Свободи

Switch to desktop

90 секунди с Ерол Садъков

Роден в град Пловдив, на 26 г., спортист, млад либерал. Ерол Садъков завършва Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", специалност "Спортна педагогика" и лиценз "C" в БТШФ към Българския футболен съюз.

12923162 1412209375471370 4985793813048682173 n

Въпрос: Как попадна в ДПС?

Ерол: В ДПС попаднах преди 8 години, по собствено желание. Бях 18 годишен тийнейджър, но с ясната представа, защо отивам към градския офис на ДПС. Бях с бяла фланелка и сини дънки (каквито са и нашите цветове). Тогава имах удоволствието да бъда приет от Севгин Шакир, който впоследствие беше два мандата областен председател на Младежко ДПС Пловдив и останал до днес абсолютен лидер за младежите от нашия регион.

Въпрос: Какво те кара да бъдеш част от тази партия?

Ерол: Какво ме кара да бъда част от ДПС ли? Много неща. Много неща, които са много важни. Неща, за които днешната младеж не проявява грам заинтересованост и отговорност. Неща, за които по-големите от мен настръхват, а другата част (млади и незаинтерeсовани), НЕ, поради простата причина, че не са изпитали това унизение. Личният ми пример е моят идол и баща, Аян Садъков! Едно от нещата, което ме кара да бъда част от ДПС е така нареченият "Възродителен процес" през 1985 г. Годината, в която започва масовото репресиране, състоящо се в нахлуване в домовете посред нощ и насилствената промяна на имената на хората от различни етноси. Редно ли е това? Доказано е, че когато човек смени името си, той променя живота си. Ами когато е насилствено? Когато излиза за първия си мач в родния град Пловдив, с "новото" си име, баща ми е предупреден от ДС да спазва поведение и да се радва на името си. На същия този мач, най-добрият български футболист за онова време вкарва гол, на стадиона се съобщава новото“ име на голмайстора, но многохилядната публика започва да скандира "Аян Садъков", в знак на признателност към своя любимец. След мача той е задържан, разпитван и впоследствие за известно време разжалван като капитан на "Локомотив Пловдив"! Не след дълго, временно спират и повиквателните за националния отбор, не защото не заслужава, а защото "така трябва". Тогавашният легендарен български треньор, Иван Вуцов, се застъпва за него и заявява, че отборът не може без неговото момче, Садъков. Идва ред на "СП 1986", в Мексико, където Аян Садъков (просто няма как да го нарека с друго име) е обявен за най-добре представилият се български футболист, напук на всичко и всички, но така и не го избират за футболист номер едно на България, въпреки очевидното превъзходство над останалите състезатели. След 3 години следва необяснимо спиране от националния отбор (едва на 28 години), най-вероятно защото не е можело  през тези "черни" години  именно той да бъде с най-много мачове за "А" националния ни отбор. И все пак абсолютният рекордьор на страната по участия във всички национални гарнитури се казва Аян Садъков, щастливо женен за моята майка Лидия, родом от град Батак. Това са само малка част от причините, от несгодите, които не искам и ще се боря да не бъдат допускани и да страдат хиляди невинни семейства!

Въпрос: Какво би искал да се промени за младите хора в България и къде виждаш ролята на Младежко ДПС в това?

Ерол: В младите хора, искам да се промени мисълта им. Те трябва да вярват на себе си и да разчитат на собствените си сили. Не ги оправдавам, че заминават зад граница и остават нещата на нас, хората с куража да останат тук в тези трудни времена. Кой? Кой, ако не ние младите? Ако ние не си помогнем с образование и жажда за промяна и по-добър живот, кой ще ни оправи? Тук идва ролята на Младежко ДПС, както един път се изрази лидерът на тази организация, господин Илхан Кючюк: "Момчета, момичета, вие може да сте прочeли много книги, да знаете много езици и много науки, но когато нямате поле за изява и няма кой да Ви чуе, за какво сте преминали през всичко това?" Нас в Младежко ДПС има кой да ни чуе, партията в която младежите са на пиедестал, където биват чувани и благодарение на образованието и знанията си заемат ключови позиции като, общински съветници, кметове, депутати, евродепутати. Живият пример е нашият лидер и заместник-председател на либералите в Европа. Позиции, от които ние ще имаме възможността да променим бъдещето на нашата любима България! Сега добихте ли представа как ни чуват нас младежите в ДПС?

10556472 854012247976866 4440231622432822615 n

Български Сигурни ли сте, че искате да преминете към Пълната версия на сайта?