Официален сайт на Младежко Движение за Права и Свободи

Switch to desktop

Младежко ДПС участва в Лидерска среща на младежките либерални организации членове на LYMEC

Leadership

През изминалия уикенд над 25 млади европейски либерални лидери от различни организации, от цяла Европа и Балканите, се събраха в Черна Гора на двудневна среща на Европейската либералена младеж (LYMEC). Те имаха възможност да обменят знания, добри практики и да изградят по-близки, и по-силни партньорства, които ще създадат нови и по-добри политики в Европа. На форума Младежко ДПС бе представено от заместник-председателят на организацията ни Левент Мемиш, който след срещата каза:

„Беше много ползотворна среща от гледна точка на обмяната на опит между организациите. Обменихме добри практики от предизборните кампании в Европа и светът. Това е нужно защото изборите освен наука са и изкуство. Обсъдихме актуалната политическа картина на Европа и бъдещите предизвикателства пред съюза. Всички стигнахме до извода, че до колкото сме различни, до толкова сме и еднакви.“

Първият ден на срещата започна с въведение и кратко презентиране на организациите и участниците. След което срещата продължи с кръгла маса на тема „Либералните отговори на политическия пейзаж на Европа“ . 

През втория ден младите участници имаха възможност да се обучат по теми като лидерство – как се мотивира екип от доброволци, въздействието на думите, публично говорене – изпращане на послание и стратегическо планиране. Събитието приключи с обратна връзка и препоръки, към организаторите.

Регионална академия на LIBSEEN се проведе в София

21414828 1428255230592181 8496712801039431379 o

В периода 8-10 септември в София се проведе Регионалната академия на LIBSEEN, финансирана от Европейския либерален форум. Събитието е от поредицата "Обучение за обучители", което се проведе в три кръга в три различни страни в Източна Европа и завърши в София. В рамките на три дни обучители от холандските либерални партии VVD и D66 подбраха и обучиха представители на либерални организации от региона как да мениджират събития в областта на политически пиар и комуникации.

От Младежко ДПС участие в събитието взеха членовете на ЦОС на Младежко ДПС Гюлфие Арнаудова и Мюмюн Мюмюн, както и Азизе Мехмедова, Ебру Кямилова, Халил Сюлейман, Мустафа Айджан, Урал Осман и Танзер Юсеинов.

На втория ден от събитието участниците се срещнаха с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Той запозна младежите с историята на партията и нейната философия и постави акцент върху уникалността на българския етнически модел, основан от почетния председател д-р Ахмед Доган.

Представител на Младежко ДПС взе участие в „Среща на млади избрани местни и регионални лидери“

21267470 1648357158529112 1937005349 o

На 27 и 28 Август в Брюксел се проведе „Среща на млади избрани местни и регионални лидери“. Младежко ДПС бе представено от Мастън Мастънов-областен председател на Младежко ДПС Велико Търново и общински съветник в община Полски Тръмбеш.

Oсновната цел на събитието бе, да се даде възможност на младите либерално-демократични местни и регионални политици да се срещнат и да споделят идеи и добри практики помежду си. След събитието бе проведена и среща и дискусия с политици от групата на АЛДЕ.

На събитието присъстваха 20 младежи от различни страни от цяла Европа. Всеки един от тях представи себе си и организацията, която представлява, като посочи основната платформа, целите и задачите които имат. Основните теми които бяха засегнати бяха: интеграция и подходи за по-добра интеграция, младежко предприемачество, ползите на ЕС за успешен бизнес.

„Присъствайки на тази среща имах възможността да представя пред другите участници политиките, целите, задачите и приоритети на Младежко ДПС.  Вярвам, че тази среща ни свърза с още повече младежи и организации от цяла Европа. Събитието беше изключително ползотворно за Младежко ДПС, доколкото затвърди контактите ни с други политически организации.“ сподели Мастън Мастънов.

21277725 1648356881862473 1585720588 o

21248029 1648356838529144 1787516017 o

Български Сигурни ли сте, че искате да преминете към Пълната версия на сайта?